lilla Mölle

Vet inte om det räknas som hemester när man åker en timme hemifrån men turister är vi i alla fall när vi för några dagar sen besöker lilla Mölle. Vilken idyll! Atmosfären här får mig att minnas de svenska tv-serier jag såg under min barndom. Den vita stenen och Ebba & Didrik, den senare spelades faktiskt in i trakterna närmre Ängelholm läser jag när vi kommer hem.

I hamnen äter vi glass och solar oss vid piren medan jag dagdrömmer om en sommarstuga eller en båt. Simon vet en liten strand och vägen dit är ett äventyr. Vi kunde lika gärna varit på en ö i Medelhavet. Färgerna, klipporna och stenarna på stranden är de samma och blickar man upp över berget känns det inte som vi är en dryg timme från Malmö. Jag älskar det! Vi vandrar upp och ner för klipporna istället för att ta vägen, den tar vi hem när alla är trötta och hungriga.

Stranden är ljuvlig, vattnet friskt och höjdpunkten – Man kan fiska krabbor här mamma! Så det gör vi, vilken succé. Efter krabbrace på bryggan drar vi tillbaka till hamnen och äter världens största räkmacka under ett parasoll eftersom det börjat regna, men det gör inget. Livet är fint och hit kommer vi igen.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.