om

Om jag bara hade.

Den senaste tiden har jag haft tid. Lite av en paradox. Men i det stressiga livet, alltså det livet där allt måste gå snabbt och man har för mycket att göra samtidigt hinner man liksom inte riktigt tänka. Så nu har jag stannat upp i några månader och hittat så mycket inom mig. Saker jag inte visste att jag hade och saker jag visste var viktiga men som inte hanns med. Både bra och mindre bra saker har fått komma upp till ytan. Nu menar jag inte att man nödvändigtvis måste lunka genom livet för att finna mening. Jag älskar snabba puckar och att ha saker på gång. Jag menar att det är svårt i det samhälle vi skapat att stå fast och gå sin egen väg istället för att snubbla fram på någon annans. Jag menar att man kan råka hamna där utan att det ens var meningen.

Det finns en kraft, en press som driver på från olika håll. Jag har sagt det innan och det handlar om framgång. Hur vi når den, hur den skapas och hur bra vi kan bli. Kan vara i skolan, bland kollegor och så klart på SoMe. Vi går upp mitt i natten för att träna innan arbetsdagen, schemalägger våra liv till absurdum för att effektivisera. Då är det lätt att bli förvirrad. För vad, framgång? Alla har givetvis rätt till sitt sätt. Men jag tror det är många som snurrar i den cirkeln för att uppfattningen är att det är så det ska vara. Så som andra har det. Det ljuva livet.

Om jag bara hade.

Jag fick en fråga för ett tag sen av en personlig coach, eftersom jag tycker det är intressant att få veta hur andra människor resonerar pratade vi en stund. Hon undrade om hon fick hjälpa mig att bli mitt bästa jag. Men jag är väl redan mitt bästa jag, tänkte jag, med mina styrkor och brister, även om det suger ibland. Jag tackade och la på.

En sak jag hittat på vägen till att hitta mig själv är att det enda som är konstant är förändring. Tack o lov för det jublar min rastlösa själ. Det, plus att jag är en ledare och att jag vill vara det. Jag drivs av att ge medvind åt andra, tillsammans med andra. Jag vet också att jag inte är klar och att jag inte behöver vara det, även om jag fyller 40. Det ger mig just nu ett stort leende på läpparna.

Nåt annat som ger mig ett stort leende är när folk samlas. Som på Malmö Food Truck Festival, så där var vi i helgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.