hej

Nu ska jag berätta om den bästa strategin för att överleva den värsta av PMS eller bara hederligt jävligt dåligt humör. Hey, det kan drabba alla. Vi vet ju redan att vi ska hålla oss ifrån socker och träna regelbundet, så förutom det. Gå upp på morgonen, jag vet att det kan vara svårt att ens titta dig i spegeln efter att du grät sig till sömns kvällen innan. Men bara gör det. Ta din finaste blus/kappa/slitna jeans och gör dig riktigt fin fast det känns hopplöst. Äg det. Då pratar jag om alltihop, finnen i pannan, humöret och klumpen i magen. Le även om det är ett snett lite falskt leende, titta på de du möter och sakta kommer du bli lite varmare om hjärtat. Gå ner till ditt favoritkafé och inse att det är just idag du kommer möta din svägerska av en slump, hon har tid med en varm kopp kaffe. Du kommer kanske träffa en gammal vän till din man och en bekant till din mamma, kanske lära dig helt nya saker om livet. Tjuvlyssna på samtal. Få idéer till nya recept och semesterplaner. När du kommer hem kanske du gråter en skvätt igen men då är det också av glädje. Gå inte miste om det, UNNA dig. Unna dig att möta andra människor i alla dina tillstånd. Lyssna om du inte orkar prata eller bara släng det ur dig om du behöver.

Vem vet kanske du bara blev lite på bättre humör bara av att läsa detta och inse att vi har det så här tillsammans. Så ut och lev livet nu ändå fast det tar emot ibland. Plus att jag slår vad om att du kan hitta motsvarande guldkorn i din miljö, ta vara på dem och dela med dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.