böcker 2018

Mer reflektion tar form i 2018 års bokhög. Alla böcker är inte såna man sträckläser, vilket jag gillar. Jag varvar gärna mellan skönlitterärt och fakta. Högt och lågt på det sättet att vissa av dessa böcker är så långt ifrån varandra man kan komma. Det är en bra grej tycker jag. 

En mening om dagen NICOTEXT. En dagbok som rymmer en eller två meningar per dag i tre år. Bli av med jobbiga tankar eller för att minnas extra fina minnen men mest bara som en reminder att även småsaker är viktigt.

Content – the atomic particle of marketing Rebecca Lieb. Go to bok inom marknadsföring, fylld med exempel och djupdyk om att skapa innehåll och strategier. Funkade super för mig att friska upp minnet från min utbildning. Inte helt lättsmällt läsning alla gånger dock.

PMS! Få hjälp med KBT Ulrike Braun & Susanna Johansson. Länge har jag försökt hitta sätt att förstå mig på PMS och hur jag kan lindra den genom min egen kraft. För mig är den stundtals vidrig och blir värre av stress. I början av detta året hittade jag denna boken som hjälpte mig med övningar och ett, för mig, enkelt sätt att tänka kring pms.

Så blir du bäst på digital marknadsföring Rufus Lidman. Den här boken hjälpte mig förstå begrepp och på ett mycket konkret sätt förstå sambandet mellan strategi, action och analys med en enkel 7-stegs-modell under min utbildning. När jag nu börjat nytt jobb har den varit kanon att bläddra tillbaka i då och då. Bara faktumet att den är från 2016 och ändå fortfarande funkar i en så föränderlig bransch är intressant för mig.

Kaninjägaren Kepler Hands down är jag ett inbitet Kepler-fan och jag har läst alla böckerna utom den senaste, som är på min lista. Kaninjägaren är i särklass den mest spännande thriller jag läst på länge. 

Eleanor Olifant mår alldeles utmärkt Gail Honeyman. Tilldelad Book of the year 2018 och detta är även min favorit detta året. Så mänsklig och varm men samtidigt gripande. Eleanor är en uppfriskande karaktär i vardagen, läs och få en större empati för att vi har alla en historia bakom oss och skratta högt åt hennes dråpligheter.

The startup way Eric Ries. Okej jag kanske inte har läst hela denna bok, men det är en pågående historia. Hur som helst finner jag mycket inspiration i att läsa om hur man kan driva innovation, och transformera processer genom att tänka som en start-up.

Woman code Alisa Vitti. Det finns inget enkelt sätt att förbättra sin menscykel eller bryta negativa hormonella spiraler, men det FINNS ett sätt och i denna bok finns receptet. För alla kvinnor som lider av PMS, PMSD, fertilitetsproblem eller andra hormonellt relaterade åkommor. Varsågoda! Läs, fundera och hitta ditt eget sätt att närma dig en lösning.

Miniatyrmakaren Jessie Burton. Året är 1686 i Amsterdam och inget i denna bok är som det först verkar. Jag lär mig historia, blir frustrerad, förundrad och funderar över hur mycket vi människor påverkar varandra egentligen, både medvetet och omedvetet.

Non obvious 2018 Rohit Bhargava. Jag är så lycklig av att ha hittat denna bok! Nästan lite så att jag vill behålla den för mig själv. För alla som är lika nyfikna som jag är det en guldgruva att lära sig mer hur man ska kategorisera, analysera och hitta guldkornen i all den fakta man konsumerar. Jag lär mig se mönster och ja faktiskt kunna läsa ut trender i de kluster av information jag har på lappar, som bokmärke på datorn och surrandes i mitt huvud.

Leave a Reply

Your email address will not be published.