en bit av Stockholm

Det finns två städer, förutom Malmö, som mitt hjärta slår lite extra för, Barcelona och Stockholm. Barcelona är mer av en kärlekshistoria så den tar vi en annan gång.

Sist jag vandrade dessa gator ensam var för 12 år sen. Gravid med första barnet drog jag iväg vind för våg på väg för att starta en ny karriär, jag stannade sex månader. Denna gången är jag bara här i fyra dagar men även nu är jag igång med något nytt.

Reflektion tycker jag är bra och en av anledningarna till varför jag startade upp bloggen igen. Förhoppningsvis lär man sig något på vägen också vad ska man annars med alla sina erfarenheter. Men den här rastlösheten då, att alltid vilja framåt och lära sig nytt. Hämmar den i själva verket eller lever man mer direkt? Den gör inte mig till expert på något, jag är och förblir generalist. Men den skapare en rörelse att vilja leva i nuet. Sen skapar den väldigt mycket kaos också mellan varven, men det var ju en bra sak att ha kom jag fram till. Nu var det inte det vi skulle prata om, jag har varit i Stockholm och hittat fyra nya favoriter. Enjoy!

NoFo Hotel

På Söders höjder ett stenkast från Medborgarplatsen och Götgatan ligger detta supermysiga hotell som jag snubblade på genom rekommendationer. Nofo Hotel huserar på Tjärhovsgatan och har även en vinbar med ljuvlig uteservering på innergården. Hit kommer jag gärna igen en ljummen sommarkväll.

Beck kaffebar

Längre ner på samma gata ligger Beck kaffebar nyöppnat sedan juli och eftersom jag gillar att snacka med folk och ta kaffe på väg hamnade jag här innan jobbet om morgnarna. Här njuter man av fika, sitter och jobbar urban style eller tar en kaffe på vägen och blir på riktigt glad av den trevliga personalen.

Steam

Lunchen hittar jag på Steam vid Mariatorget när jag är går down memory lane på min gamla gata. På Steam äter man asiatisk mat som är otroligt smakrik, fräsch och närodlad. Som hittat!

Cavabaren

Den absoluta favoriten som jag längtat efter att besöka ända sen jag fick nys om att de skulle öppna är Cavabaren på Jacobsbergsgatan 21. Detta är precis på pricken en sån cavabar som alla städer borde ha. Gänget bakom denna succé (de blev just nominerade i kategorin Stockholms bästa bar) har med fingertoppskänsla skapat en beroendeframkallande kontinentalvibe som gör mig så lycklig. Det slår oss direkt när vi kommer innanför dörrarna och vi finner oss i ett hav av människor och brus av röster ändå glömmer vi tid och rum, smuttar ur perfekt utvalda glas och njuter av härliga tapas. Missa inte detta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.