god morgon

Jag lever för historier. Kan tappa mig helt och hållet och leva mig in i minsta detalj, undra varför och analysera. Det gäller böcker, film och vardagliga händelser. Jag fick frågan nyss om vad som inspirerar mig.  Jag slukar alla historier runt om mig och inspireras av de människor jag möter. Spanar in beteenden, blickar som växlas och osynliga känslor som skapar stämningar. Vi har alla varit med om något spännande som format oss. På gott och ont, jag lär av det.

Åter igen faller blickarna tillbaka till den lilla flickan. Så länge jag kan minnas tillbaka har min pappa berättat historier för mig, från hjärtat. Historier från hans by när han var liten och påhittade historier med total inlevelse. Jag minns hur vi ofta samlades i en ring i hallen på dagis runt honom, knäpptysta. Vi ville aldrig att sagorna skulle ta slut. Kanske detta format mitt begär av att drömma mig iväg och finna lyckliga slut i det mesta jag ser.

En annan sak som inspirerar mig är när vi ser varandra. Jag tar gärna varje tillfälle jag kan att titta upp, det finns människor som korsar min väg och ändrar hela min riktning. Varje morgon längtar jag och undrar vem jag ska möta på vägen idag. En blick, ett leende och det bästa av allt, ett ljudligt – God Morgon!

Leave a Reply

Your email address will not be published.